Roasting on Demand

KoffieMeesters is bekend om de verse koffie die wordt gebrand volgens het ‘Roasting on Demand’ principe; het principe dat de kwaliteit altijd gewaarborgd blijft omdat de hoeveelheid koffie die gebrand wordt afhankelijk is van de binnengekomen bestellingen en de gemiddelde verkoop.
Zo wordt niets te veel gebrand en is de koffie altijd vers!

Bewaren van koffie

Dat klinkt natuurlijk logisch, maar hoe vers is de koffie die je dagelijks zet eigenlijk? Koffie is een natuurproduct, waarbij het contact met zuurstof van invloed is op de versheid. Om de tijd waarin de koffiebonen met zuurstof in aanraking komen zoveel mogelijk te beperken, wordt de koffie direct na het branden en afkoelen verpakt. Heb je deze thuis eenmaal geopend, zorg dan dat je de koffiebonen daarna luchtdicht bewaart. Op die manier weet je zeker dat je altijd verse koffie drinkt.

De speciale verpakking

Als natuurproduct komt er na het branden altijd nog wat CO2 vrij uit de vers gebrande koffiebonen. Om te zorgen dat deze gassen uit de verpakking kunnen, worden KoffieMeesters bonen geleverd in een speciale verpakking met een zogenaamd ‘eenwegsventiel’. De naam zegt het eigenlijk al: de lucht kan in deze verpakking maar één kant op, namelijk naar buiten. Zo kan de CO2 en overbodige lucht gemakkelijk uit het pak koffie, maar kan er geen zuurstof naar binnen. De perfecte oplossing om jouw koffie vers en op smaak te houden!

Tips om je koffie vers te houden

Wanneer je eenmaal je pak KoffieMeesters hebt geopend, wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van de verse smaak en de heerlijke aroma’s.
Want of je nu een espresso, cappuccino of een latté drinkt, die is natuurlijk altijd het lekkerst van verse koffiebonen. Daarom een paar tips om zolang mogelijk van je verse koffie te genieten:

  • Maal niet meer koffiebonen dan je nodig hebt als je koffie gaat zetten
  • Laat de overgebleven koffiebonen het liefst in de originele verpakking zitten
  • Sluit deze verpakking luchtdicht af, met bijvoorbeeld een klem
  • Bewaar de verpakking op kamertemperatuur en een donkere plaats
  • Hou je koffie uit de buurt van producten met een sterke geur of smaak.